המערך הפסיכוטכני

מיתוסים

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מערכת אתר מתגייסים


המאבחנים הפסיכוטכניים אחראים על קביעת הנתונים האישיים (הקב"א והדפ"ר) ואין ספק שמדובר בתפקיד משפיע וחשוב. אם אתם רוצים לפגוש את החיילים העתידיים של צה"ל, לחוות קצת בסיסים קרביים או לפגוש אוכלוסיות מגוונות הכתבה הזאת בשבילכם >

  1. לא רק קל"ב
    השיבוץ בלשכות הגיוס נקבע בהתחשבות בהעדפותיכם אחרי הקורס. להרפתקנים שביניכם ישנה אפשרות להשתבץ גם בלשכה מרוחקת יותר מהבית ולבצע שירות יומיות עם לינה בבית החייל הקרוב ללשכה, ככה שאפשר להינות מכל העולמות. גם לא לחזור בכל יום הבית ויחד עם זאת להיות חופשיים אחר הצהריים. אם חלמתם אי פעם לגור בבאר שבע, טבריהבחיפה או בירושלים - זו ההזדמנות שלכם!
  2. ההכשרה
    בסך הכל הכשרתם של המאבחנות והמאבחנים הפסיכוטכניים אורכת כחצי שנה ומחולקת לשני חלקים.
    חלק א' - הכשרה בסיסית
    המאבחנים עוברים טירונות 02 בבה"ד 11 הממוקם בעיר הבה"דים, ולאחריה ממשיכים להכשרה מקצועית שאורכה כשלושה חודשים. בשבועיים הראשונים תלמדו את החלק התיאורטי שנוגע לתפקיד כמו שפת גוף, יכולות ראיון שונות וסימולציות. בתום ארבעת השבועות תתחלקו לשלוש מחלקות לפי תחומי התמחות (אבחון, ראיון נשים וראיון גברים).
    לאחר מכן תתלוו לבסיסים שונים ביניהם מחווה אלון, בסיסים בהם משרתים חיילים וחיילות קרביים ומתקני כליאה שונים כל זאת במטרה להיחשף לפלחים שונים באוכלוסיה. השלב האחרון בחלק של ההכשרה הבסיסית הוא שבוע הכלא בו תעברו בין בתי כלא שם תראיינו את הכלואים במטרה להיחשף לפלחים נוספים באוכלוסיה.
    בסוף חלק זה החיילים יקבלו את סיכת עין המאבחן. 
    חלק ב' - הכשרה מתקדמת
    חלק זה אורך כחודשיים וחצי, במהלכו המאבחנים נחפפים על תהליך העבודה בלשכות העצמן ומתנסים בראיונות ואבחונים של מלש"בים אמיתיים. כמובן שלכל אורך התהליך הם ילוו על ידי מדריכים וחונכים מקצועיים. 
    בסוף חלק זה החיילים יקבלו את השרוך הכחול המזוהה עם המערך.  
  3. לא רק בנות
    במערך הפסיכוטכני משרתים גם בנים. מתחילת הקורס הם נמצאים יחד עם הבנות. המיונים פתוחים לכל מלש"ב עם פרופיל עורפי או שאינו מיועד לשירות קרבי ועומד בנתונים הנדרשים. במהלך השירות, ייפגשו כלל חיילי המערך מכל הארץ לכנס מקצועי והעשרתי שמתקיים אחת לשנה.
  4. יש לאן להתקדם
    אם חשבתם שכל מה שעושים הוא רק לראיין מלש"בים אז טעיתם. לכל חייל ניתנת ההזדמנות להתקדם במערך. תפקידי קצונה, פיקוד בקורס, ובלשכות הגיוס. כמו כן, קיימות גם הסמכות שונות שמאפשרות גיוון בשירות כמו טיפול באוכלוסיות לקויי הלמידה, תפעול וניהול יום מיון וביצוע ראיון מותאם לאוכלוסיות מיוחדות.

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מנפצים מיתוסים: לוחמי מעברים
גם בשגרה וגם בחירום: שולטים על השייטת