בעת האחרונה נעשתה בצה''ל עבודת מטה מקיפה שמטרתה גישור על פערים שהתקיימו לאורך השנים בין הנהוג במדיניות מסלולי החרדים הייעודיים, לבין המדיניות המיושמת על בוגרי החינוך החרדי שאינם משתייכים למסלולים אלו. קהל היעד המושפע משינוי המדיניות הוא צעירים וצעירות בוגרי מסלולי החינוך החרדיים, אשר הוגדרו עבורם זכויות שונות במטרה לשפר את שילובם בצה"ל. צה''ל פועל על מנת לספק עבורם שירות מותאם החל משלב המיונים והשיבוץ ועד השחרור, שירות כזה שיוכל לתת מענה לצרכיהם ויבטיח ככל הניתן את שילובם המיטבי בשירות הצבאי ולאחריו בחיים האזרחיים בישראל.
תפריט נגישות
תפריט נגישות
כל המידע שרציתם לדעת
אוכלוסיית בוגרי החינוך החרדי
מי מוגדר בתור "בוגר החינוך החרדי" ?
מלש"ב/חייל אשר למד לימודים במוסד המוגדר כמוסד בפיקוח חרדי החל מכיתה ח'. עם זאת, גורמי המיון רשאים להכיר פרטנית במלש"ב או חייל לעניין הגדרה זו על סמך העלאת הנושא בראיון צו ראשון או דיווח ע"י עמותה מלווה. אם מצא לנכון לעשות זאת בין היתר למול דיווח במהלך הצו הראשון.
בוגרי החינוך החרדי הזכאים למדיניות הזו נמנים על מספר אוכלוסיות:
- בוגרי החינוך החרדי שקיימים אורח חיים חרדי ואינם משובצים ליעדי החרדים.
- בוגרי החינוך החרדי שאינם מקיימים אורח חיים חרדי ומשובצים לכלל יעדי צה"ל.
חייל שלא הוכר כ'בוגר החינוך החרדי' בשלב המלש''ב, רשאי להגיש במהלך השירות בקשה פרטנית להכרה כזו דרך גורמי המשא"ן ביחידתו.
תהליך המיון והשיבוץ
עתודה - בוגרי החינוך החרדי זכאים למדיניות מותאמת למסלולי העתודה, כאשר קבלתם של חיילי האוכלוסייה למסלול העתודה לא תהיה תלויה בנתוני איכות צבאיים, ויוגדרו עבורם דרישות פסיכומטרי מותאמות.
לחיילי האוכלוסייה הוגדרה גם מדיניות מותאמת ליציאה למסלול "מחובה לעתודה", במסגרתה החיילים זכאים למכינה קדם אקדמאית ויוכלו במהלך השירות להגיש בקשה ליציאה לדחיית שירות עבור השתתפות במכינה. מטרתה של זכאות זו הינה לאפשר את קבלתם למסלול העתודה גם לאחר תחילת שירותם תוך מתן אפשרות להשלמת ידע הנדרש לקבלה למסלולים אלה.
מיון ושיבוץ - מלש"בים מהאוכלוסייה זכאים להתמיין למגוון רחב של יעדי השיבוץ לרבות תפקידים במערך הלחימה. המיונים עבורם יבוססו על ראיונות אישיים תוך התחשבות ברקע ממנו הם באים, וזאת בהתאם להליך הגיוס, צרכי המערכת ואופי התפקיד. כמו כן, מלש"בים שלא יתקבלו ליעדי איתור, ייעשה מאמץ לשלבם בייעדי קביעה מתאימים בהתאם ליכולותיהם ולצרכי צה"ל. סיירות ויעדים ממיינים אחרים במערך הלחימה.
שער היציאה
צה''ל מבין את הצורך והחשיבות בהכנת החיילים בוגרי החינוך החרדי לאזרחות ועל כן הוא פועל במספר אפיקים. צעד ראשון הוא הכללת אוכלוסיית בוגרי החינוך החרדי בפוטנציאל ההכשרות האזרחיות של שער היציאה במסגרות השונות בהובלת מנהלת 'שער לעתיד'. פרק הזמן בו יוכלו החיילים לבצע את ההכשרה האזרחית בכפוף למועדי הפתיחה של הקורסים הרלוונטיים, הוא ארבעת החודשים האחרונים של שירותם הסדיר ובמידת הצורך בעד ארבעה חודשי שירות סדיר נוסף.
הכשרה נוספת שרלוונטית לחיילי האוכלוסייה הינה קורסי תג"ת שנמצאים באחריות חיל החינוך, אותם ניתן לבצע במהלך השירות ע"פ נהלי מקח"ר.
הליך גיוס מוצלח!
-
{{item.value}}
{{item.count}}