עתודה

מסלולי עילית

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: אתר מתגייסים


פסגות היא תכנית עילית שבמסגרתה מוכשרים בוגרי תיכון בעלי יכולות אקדמיות ובין-אישיות גבוהות לתפקידים בליבת מערכי המחקר והפיתוח של צה"ל ושל מערכת הביטחון

למי מתאימה התכנית?
לוגו תכנית פסגות

התכנית מתאימה לצעירים שמסוגלים ומעוניינים להיות חלק מתכנית מצוינות הדורשת יכולות גבוהות, לצד מאמץ לימודי מתמיד, לבני נוער בעלי מוטיבציה לשירות מרתק, אך גם כזה הדורש מאמץ. התכנית עוסקת במחקר ובפיתוח לצרכי מערכת הביטחון, ומיועדת עבור כל מי שרוצה להיות חלק מקהילת בוגרי פסגות היוקרתית.
בתכנית פסגות שתי מגמות: הראשונה כוללת מסלול ארבע שנתי לתואר ראשון (B.Sc.) משולב בהנדסת חשמל ובפיזיקה בטכניון או באוניברסיטת ת"א. השנייה כוללת מסלול לימוד ארבע שנתי לתואר ראשון (B.Sc.) בהנדסת תכנה בטכניון או באוניברסיטת בן גוריון, וגם את כל הקורסים והלימודים הנדרשים לתואר שני במדעי המחשב (למעט עבודת התזה).

המגמה להנדסת חשמל ופיזיקה
תואר משולב בהנדסת חשמל ובפיזיקה בטכניון בחיפה או באוניברסיטת ת"א. הכשרה זו משלבת שתי הכשרות משובחות: האחת בחשמל, ליבה של רוב עולם הפיתוח הטכנולוגי והיא מעניקה לבוגריה מקצוע; השנייה בפיזיקה, אם המדעים, הכשרה הנותנת בסיס מחקרי רחב במדעים ומלמדת לבחון את מהות הדברים. שילוב שני התחומים הללו מכשיר מהנדסים עם רקע תיאורטי רחב, ונותן בידיהם את הכלים להתמודדות עם בעיות מקומיות ודחופות, כמו כן גם עם בעיות ארוכות טווח.

הלימודים במגמה זו אורכים שמונה סמסטרים ובמסגרתם יידרשו הסטודנטים ללימודים בהיקף גבוה בכ-15% יותר מאשר בתואר ראשון בהנדסה. הלימודים מתקיימים תחת המגמה למצטיינים המשותפת לפקולטה להנדסת חשמל, הפקולטה לפיזיקה בטכניון, הפקולטה להנדסה והפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטת ת"א. צה"ל תומך ככל האפשר בהמשך לימודים לתואר של הבוגרים במהלך שירותם הצבאי בהתאם להישגיהם ולתפקודם.

המגמה להנדסת תכנה מוגברת
תואר ראשון בהנדסת תכנה ותואר שני (למעט תזה) במדעי המחשב בטכניון בחיפה או באוניברסיטת בן גוריון. ההכשרה במגמה להנדסת תכנה מיועדת לפיתוח בוגרים המוכשרים לתכנון וראייה רוחבית של מערכות תכנה גדולות לצד יכולת אלגוריתמית וירידה לפרטי פרטים.

הלימודים במגמה זו אורכים 8 סמסטרים במסלול ייחודי המשלב רקע רחב במדעי המחשב עם לימוד, הכרות והתנסות עם מערכות טכנולוגיות ופרויקטים מבוססי תכנה. הסטודנטים ילמדו לתואר מלא (.B.Sc.) בהנדסת תכנה ובנוסף לכך את כל הנקודות הנדרשות להשלמת תואר שני במדעי המחשב (18 נקודות) למעט תזה. קורסי התואר השני יילמדו בעיקר בשנה הרביעית ואת התזה ישלימו הבוגרים אם וכאשר יהיו מעוניינים בכך, לאחר שיירשמו בזמנם החופשי לתואר שני. צה"ל תומך ככל האפשר בהמשך לימודים ובסיום התזה במהלך שירותם הצבאי בהתאם להישגיהם ולתפקודם של הבוגרים.

הכשרה צבאית

כחלק מהתכנית, חניכיה עוברים הכשרות ייחודיות הכוללות:

- סדרת מורשת וערכים חווייתית המחברת בין מדינת ישראל והחברה הישראלית כמעגלים השלובים זה בזה.

- סדנאות והרצאות לגיבוש והיכרות עם צה"ל ומערכת הביטחון, בדגש על גבולותיה הגיאוגרפיים של מדינת ישראל, האיומים הביטחוניים ואתגרי צה"ל בכל זירה גיאוגרפית שהיא.

- סדרה ייחודית להיכרות עם הגופים הטכנולוגיים של מערכת הביטחון וצה"ל שמעט קצינים בצה"ל זוכים לה. סדרה זו תהיה נפרדת לפי המגמות ותתרחש בזמנים שונים, ובמהלכה יעברו החניכים בין חילות צה"ל השונים ובתעשיות הביטחוניות וייחשפו לעשייה הטכנולוגית של כל אחת מהיחידות בתפקידים אותם ימלאו.
בתום סדרה זו תהיה לחניכים היכרות מערכתית עם צה"ל, שתוכל להעשיר את תפקידם בעתיד ולתרום ליכולתם להיות שותפים מלאים בבחירת ההצבה ביחידת המחקר והפיתוח אליה ישויכו בתום לימודיהם.

- התכנית כוללת קורס קצינים והכנה אליו כחלק מובנה ממנה ובנוסף, מבצעים חניכי התוכנית את ההכשרות והפעילויות הנדרשות מכל עתודאי.

שיבוץ

אחד מ"יהלומי הכתר" של תכנית פסגות הוא תהליך השיבוץ האישי לכל בוגר ובוגרת. בתהליך מורכב ופרטני משובצים בוגרי התכנית בליבת מערכי המחקר והפיתוח של צה"ל בהתאם לצרכי מערכת הביטחון, תוך דגש על התאמת הבוגרים לתפקיד בו יתקדמו וימצו ככל האפשר את יכולותיהם, ובהתחשבות בנטיותיהם.

תנאים כלליים

  • התוכנית מנוהלת ע"י מנהלת ייעודית במפא"ת - מנהל מחקר פיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגית שבמשרד הביטחון.
  • חניכי "פסגות" זוכים ליחס אישי ולמעקב צמוד ממנהלת התוכנית, התומכת בהם במהלך לימודיהם, מנהלת את ההכשרות הייעודיות ומשבצת אותם ביחידותיהם.
  • לכל החניכים בתכנית מוענקת מלגת לימודים נוספת על זו המוענקת לשאר העתודאים, בגובה של 5000 ש"ח לשנה, על מנת לאפשר "ראש נקי" ללימודים.
  • הבטחה לזכאות למעונות בטכניון ובאונ' בן גוריון לכל חניך המעוניין בכך. בת"א מספר המקומות מוגבל.
  • הבטחה לשיבוץ בליבת מערכי המחקר והפיתוח של מערכת הביטחון.
  • משתתפי התכנית נדרשים לעמוד ברמה לימודית ואישית גבוהה. אלו שאינם עומדים בדרישות הגבוהות - מופסקת הכשרתם במסגרת התכנית והם ממשיכים במסגרת הרגילה של העתודה האקדמית בכפוף לתנאיה.

תהליך המיון

- ציון הפסיכומטרי הנדרש לכניסה לתהליך המיון של תכנית "פסגות" בשתי המגמות הינו 675 ומעלה. מלש"בים העומדים בתנאי זה או עתידים להיבחן בבחינה הפסיכומטרית במועד שקודם למועד סיום ההרשמה לפרויקט, מוזמנים להירשם לתכנית. מלש"בים אלו יכנסו לתהליך מיון מורכב של תכנית "פסגות" במסגרת העתודה וקבלתם תלויה בתוצאות הבחינה הפסיכומטרית שלהם.

ועדת מיון ראשונה מתכנסת לאחר סיום הרישום לעתודה האקדמית ומסננת מכלל הנרשמים את אלו העונים על דרישות התכנית להמשך התהליך, בהתאם לנתונים הצבאיים ולציוני הפסיכומטרי.

- ועדת מיון שנייה - מסננת את המועמדים בהתאם למיון האישיותי שבמהלכו נבחנת ההתאמה האישית לתכנים - הלימודים וההכשרה המאומצים והשירות המאתגר והקשה כאחד.

- שלב הקבלה למוסדות הלימוד הרלוונטיים (בהתבסס על ציוני הבגרות וציון הפסיכומטרי).

- וועדת מיון סופית הבוחנת את כלל הנתונים שהצטברו במהלך מיון המועמד, ובוחרת את המתאימים ביותר לתכנית.

ההרשמה לתכנית פסגות

ראשית, מועמדים שטרם עברו את הבחינה הפסיכומטרית, צריכים להירשם לבחינה הפסיכומטרית של מועד אפריל האחרון לפני סיום המיונים לתכנית. לאחר מכן, יש להירשם לעתודה. הרשמה זו מתבצעת דרך האתר ויחידת מיטב. יש לשלוח בפקס את טופס ההרשמה לתכנית פסגות למיטב ובו מצוין איזו מגמה משתי המגמות בתכנית היא הנבחרת. ניתן להירשם לשתיהן, אך אז על המועמד לסמן כל אחת בעדיפות שונה.

לאחר שלבים אלו, יש למלא את טפסי ההרשמה הרגילים לעתודה האקדמית המופיעים באתר. יש לשלוח בפקס או במייל למנהלת תכנית פסגות את הטפסים הנ"ל + גיליון ציונים מסכם של כיתה י"א בצירוף תוצאות הבחינה הפסיכומטרית, במידה וישנם. במידה וטרם עברתם את הבחינה הפסיכומטרית, יש לשלוח תצלום של שובר תשלום לבחינה. וודאו כי המסמכים הגיעו לייעדם.

שימו לב כי הרישום לתכנית פסגות והמיונים אליה, כמו לכל מסלול עתודה אחר, אינם פוגעים במיונים לכל תכנית צה"לית אחרת. בנוסף לכך, הרישום לפסגות אינו משפיע על הסיכויים להתקבל למגמות לימוד אחרות במסלול העתודה.

03-697-6186 | psagot@mod.gov.il | אתר תכנית פסגות

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

העתודה האקדמית
העתודה האקדמית