המערך הטכני

חיל האוויר

המערך הטכני של חיל האוויר

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: דין ניצן

מערכת אתר מתגייסים


אגף החקר הפיתוח וההדרכה בבסיס הטכני (בח"א 21), אמון לספק פתרונות טכנולוגיים מתקדמים בהדרכה. "אנחנו עובדים על דרכיתם חדשות ללמידה חווייתית, כדי להפוך את תהליך ההכשרה של הקורסיסטים להרבה יותר אפקטיבי ומתאים לדור ה-Z, דור שרגיל לטכנולוגיה״ >

במערך הטכני מפתחים טכנולוגיות ושיטות לימוד חדישות על מנת להעניק לכם, המתגייסים, את חווית הלמידה הטובה ביותר, ולהכשיר אתכם לקראת השירות במערך הטכני של חיל האוויר. "אנחנו מפתחים פתרונות טכנולוגיים להכשרה יותר אפקטיבית, שמותאמת לדור החדש. דור שרגיל לטכנולוגיה אחרת, לשיח אחר ולחווית למידה אחרת - דרך סרטונים, טאבלטים וסמארטפונים", מסביר רס"ב סהר צור, הממונה על פיתוח מולטימדיה בבסיס הטכני.

 אנחנו מפתחים פתרונות טכנולוגיים להכשרה יותר אפקטיבית, שמותאמת לדור שרגיל לטכנולוגיה אחרת - דרך סרטונים, טאבלטים וסמארטפונים 

כיצד מתבצעת הלמידה?

הלמידה נעשית בצורה חכמה על ידי מולטימדיה והמחשות בטכנולוגיה מתקדמת. בנוסף, הלמידה היא ניידת, כלומר, אין צורך להגיע למקום הפיזי בו נמצא הדגם, אלא ניתן לפתוח אותו במחשב וכך ללמוד עליו בצורה ברורה יותר ומפורטת יותר. "תפקידנו להעניק לחיילים ולחיילות שלנו את ההכשרה המתקדמת והטובה ביותר. בסוף הקורס, הם אלו שמטפלים במטוסים ומופקדים על חיי אדם. לכן אם לא תהיה כאן למידה משמעותית, חיל האוויר שלנו יהיה פחות טוב", קובע רס"ב סהר צור נחרצות.

לדוגמה, כחלק מתהליך הלמידה, עוברים החניכים את שלב ה"לומדה". בלומדה, לומדים החניכים בעזרת המחשב בו מוצגות אנימציות והסברים. לאחר שלב זה, אחרי תרגול של החומר באופן וירטואלי, לוקח המדריך את החיילים ובודק אותם באופן מעשי במטוס עצמו. בנוסף, החיילים מתרגלים גם באמצעות משקפי מציאות מדומה אשר מאפשרים להם לחוות את החומר הנלמד באופן מוחשי.

חיילת עם משקפי מציאות מדומה

תפקידנו להעניק לחיילים ולחיילות שלנו את ההכשרה המתקדמת והטובה ביותר. בסוף, הם אלו שמטפלים במטוסים ומופקדים על חיי אדם

בורחים מהבסיס

בין יתר החידושים בהם משתמשים במערך הטכני, נפתח לאחרונה בבסיס חדר בריחה. את חדר הבריחה עוברים החניכים כחלק מההכשרה שלהם. הוא מעשיר את חווית הלימוד וכדי לעבור את החדר בהצלחה, צריכים החניכים להוכיח את השליטה שלהם בחומר הטכני שלמדו בשיעורים.

חדר הבריחה פועל כבר שנה ובנוי מחמישה חדרים קטנים יותר. בכל פעם נכנסים לחדר בין 4 ל-6 חניכים.  "בכל חדר הם נתקלים במשימות אחרות שבודקות את הידע שהם רכשו בהכשרה. בנוסף הם מעשירים את הידע שלהם בעזרת קטעי וידאו בין המשימות בחדר", מסביר סרן משה גריידי, מפקד מחלקת קרב א'.

מחוץ לחדר הבריחה, יושב בחדר הבקרה מפקד הקורס ויחד עם מדריך חדר הבריחה, הם צופים בנעשה בפנים ויכולים לרשום הערות על התפקוד שלהם בחדר. את חדר הבריחה עוברים החניכים לקראת סוף הקורס, וזאת אחרי שלמדו ורכשו ידע עיוני ומעשי. רק אחרי שקיבלו חותמת שמאשרת שעברו את החדר הבריחה בהצלחה, הם יכולים לקבל תעודת סיום קורס.

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מה השתנה בהכשרת הקשר"גים?
הפנימייה הצבאית לפיקוד