מי אתה?

 

"אני רום סבן, בן 20 מרמת גן, את שירותי כחייל בצה״ל התחלתי בתור מש"ק במדור איתור ומיון, יצאתי לקורס קצינים וכיום אני ראש תחום מתנדבים במיטב".

 

על תהליך ההתנדבות

 

כל מלש"ב שנקבע עבורו פרופיל 21 ובחר לפתוח בקשת התנדבות לצבא, מגיע ישירות לצוות תחום מתנדבים. רום מסביר על התהליך מרגע פתיחת הבקשה עד לאישורה והעלאת הפרופיל ל25: "ברגע שנפתחת בקשה להתנדבות, אנחנו הגורם שמנהל את כלל התהליכים של המלש״בים אל מול גורמי המקצוע. כל מלש"ב שפותח בקשת התנדבות משויך למסלול התנדבות, במעמד פתיחת הבקשה יקבל הסבר מפורט על התהליך בהתאם למסלול שאליו משויך. כאשר המתנדב מאושר לגיוס על ידי גורמי המקצוע הוא יתחיל את תהליך המיון והשיבוץ. התהליך עצמו יתחיל בשיחה שתסביר על כלל התהליכים שהמתנדב עתיד להפגש איתם (שאלון העדפות, מיונים, ראיונות ואף קביעת מועד גיוס ראשוני)". היחס האישי במילותיו, עושה את כל ההבדל: "כל ההחלטות על אישורי ההתנדבות נבחנות בידי גורמים מקצועיים- רופאה וקצינת בריאות הנפש, שכל תפקידן הוא לדאוג לבקשות מתנדבים. יש כאן מאמץ ומחשבה רבה על כל אחד ואחת".

 

מכל העולמות


לא מעט חושבים שתפקידי ההתנדבות מוגבלים, אך רום מנפץ את הסטיגמה: "מתנדבים יכולים להשתבץ למגוון תפקידים בכל מערכי צה"ל" הוא מספר. בין התפקידים שהם יוכלו להשתבץ הם מתכנתים, תפקידי ליבה במערך המודיעין, ואף מש"קי אמל"ח (תפקיד שיכול לכלול שטח), יחד עם שאר התפקידים שתואמים את פרופיל 25. "השיבוץ הוא אינדיבידואלי ומיוחד, לכל מתנדב יש התאמות ואף חלקם משובצים בתפקידי שטח התואמים את המגבלות שלהם".

 

 מתוך גיוסי המתנדבים האחרונים

 

איתכם לאורך כל הדרך


כמו שכבר רובכם יודעים, השיבוץ לצה"ל נקבע על ידי מגבלות רפואיות, רצון אישי וצורכי הצבא. בין אם אתם מתנדבים או חיילי חובה- הזכויות והחובות שלכם זהות ושוות, אך התהליך מעט שונה: "מתנדבים הם כאלו שקיבלו פטור גיוס ובכל זאת בחרו להתגייס" מסביר רום, "הצבא תומך בתהליך, אך יחד עם זאת ההתאמות שלהם יותר רגישות בעקבות ההתאמות הרפואיות שמשתנות ממתגייס למתגייס". הוא מסביר מנקודת מבטו על העשייה: "התפקיד שלי הוא לקום בבוקר, ולדאוג לבחון כל מקרה לגופו של מתנדב כדי לאפשר לכל מי שרוצה ויכול- להתגייס. אני מרגיש שזו השליחות שלי, אני קם בבוקר וכל יום הוא שונה לחלוטין מקודמו". רום מוסיף ומספר מחוויתו האישית על ההתאמות לתפקידים: "אני מכיר כל מתנדב בעל פה לפי השם הפרטי שלו. המלש"בים צריכים לדעת שכל מקרה הוא פרטני, ממש כמו חליפה אישית. לדוגמא, יש לי חייל עם נכות על כיסא גלגלים, ולכן התפקיד שלי הוא לשבץ אותו לבסיס מונגש, או לחילופין, יש לי חייל עם אלרגיה מסכנת חיים- ולכן אשבץ אותו בבסיס סמוך לבית חולים".

 

 

דברים טובים לוקחים זמן


תהליך אישור ההתנדבות לעיתים לוקח זמן, אך לא סתם- כל מקרה נמדד לגופו ודורש מסמכים שונים, ולכן הדו שיח בין הגורמים הרפואיים יכול להתארך. "מה שחשוב לזכור, הוא שהצבא משקיע משאבים ומאמץ רב בגיוס המתנדבים" מדגיש רום. "המדור שלנו עובד סביב השעון כדי לתת את המענה הטוב ביותר לכולם, אך סבלנות וידיעה שבסוף אנחנו מגיעים לכולם, היא גורם המפתח לשיתוף פעולה בינינו למלש"בים".


שיתוף פעולה


"מדור המתנדבים עובד מסביב לשעון כדי לתת מענה לכל מתנדב" מספר רום, "ולכן העצה הכי טובה שאני יכול לתת למתנדבים שמיועדים לגיוס הוא לסמוך עלינו, ולשתף פעולה. יחד, נוכל להגשים את מטרותינו, ומבחינתי זו הזכות הכי גדולה".


כל התפקידים התואמים למתנדבים ועוד, מחכים לכם באתר מתגייסים!