הדרכת צניחה

מדריך/ת צניחה

צנחנים

לוחמה

לוחמה נשים

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: נועה ריינה

מערכת אתר מתגייסים


תפקידם של מדריכי הצניחה הוא תפקיד משמעותי, אקסטרימי, חוויתי ובעל אחת ההכשרות הכי ארוכות בצה"ל. במסגרת התפקיד צונחים המדריכים כ-150 פעמים ועוברים טירונות של לוחמים. הכירו את רב"ט יובל הררי וסמ"ר קאמי פדלמן, מדריכות צניחה במרכז הטסה והכשרות מיוחדות (מרהו"ם), המשתפות על החיים בין השמיים לאדמה

איך הגעתן לתפקיד?

"לא הכרתי את התפקיד לפני. קיבלתי אותו בשאלון ההעדפות ואז התחלתי לקרוא עליו באינטרנט ולאחר מכן התחלתי את כל תהליך המיון. התפקיד עניין אותי בעיקר כי יש לי ניסיון בתחום - הרבה שנים התעמלתי וגם הדרכתי בעבר", מספרת סמ"ר קאמי פלדמן. "הוא משלב את כל מה שאני אוהבת, כי אנחנו חייבות להיות כל הזמן בכושר". לעומתה, רב"ט יובל הררי הכירה את התפקיד לפני הצבא, "הגעתי לתפקיד כי חבר שלי היה צנחן ובאחת הצניחות אני והמשפחה שלו הלכנו לראות אותו צונח וזה היה מרהיב. ראיתי את מדריכות הצניחה שם ואמרתי לעצמי - כזאת אני רוצה להיות.

הגעתי לתפקיד כי חבר שלי היה צנחן ובאחת הצניחות שלו הלכנו לראות אותו צונח. ראיתי את מדריכות הצניחה שם ואמרתי לעצמי - כזאת אני רוצה להיות

"בשביל להגיע לתפקיד הייתי צריכה לעבור סדרת מיונים. כשהתגייסתי, מאחר ומדריכות צניחה נדרשות לבצע טירונות יחד עם לוחמים, הצטרפתי לגדוד קרקל וביצעתי טירונות 05 בגדוד. עם סיום הטירונות, הגעתי עם כל שאר מדריכות הצניחה לבסיס תל נוף, שם התחלנו את ההכשרה שלנו", מוסיפה סמ"ר קאמי על תהליך ההכשרה של מדריכי הצניחה. "זאת בעצם הפעם הראשונה בה אנחנו פוגשות את הבנים המיועדים להיות מדריכי צניחה וביחד מתחילים קורס משותף של כ-8 חודשים. בהכשרה לומדים איך להדריך וכמובן את כל מה שצריך לדעת על עולם הצניחה".

מדריכות צניחה

מה מייחד את מדריכי הצניחה?

"אנחנו משרתות שנתיים ושמונה חודשים והתפקיד כולו מתמקד בהדרכה. הלוחמים מהיחידות השונות שמגיעים לקורס צניחה, סומכים עליי בעיניים עצומות. ברגע שהחייל מקבל את סיכת הכנפיים והוא מאושר, הוא חוזר ליחידה שלו ומספר לכולם שהוא צנח - ברגעים האלו אנחנו מרגישות גאווה", משתפת סמ"ר קאמי. "כל החוויות האלו, זה משהו שאי אפשר להסביר אותו במילים עד שאתה עובר אותן בתפקיד הזה".

מה בעצם אתן עושות במסגרת התפקיד?

"חיילים מגיעים אלינו לתקופה של שבועיים ובזמן הזה אנחנו צריכות ללמד אותם לצנוח ולהבין הכי טוב שאפשר את החומר התאורטי שקשור בצניחה", אומרת סמ"ר קאמי ומוסיפה כי "התפקיד כולל בתוכו אקסטרים שלא תמצאו בשום מקום אחר. במהלך קורס אנחנו צונחות 3 פעמים בשבוע, מבצעות צניחות חופשיות בגובה של 12 אלף רגל ופותחות את העיניים מעל העננים".

אנחנו מבצעות צניחות חופשיות בגובה של 12 אלף רגל ופותחות את העיניים מעל העננים

"הדבר הכי כיף בתפקיד זה שהצוות שלנו הוא כמו משפחה. כולנו מדריכים בחבורה מאוד מצומצמת ובעצם אנחנו כל היום ביחד", מספרת סמ"ר קאמי בכנות.

צנחנים

איך נראה יום שגרתי שלכן?

רב"ט יובל מפרטת על סדר היום הלחוץ שלה, "סדר היום משתנה בכל יום. אנחנו קמות מוקדם, אוספות את החיילים שבקורס מהאוהל ומתחילות בלו"ז אימונים".

סמ"ר קאמי מחזקת את דבריה ומוסיפה, "היום שלנו מתבסס כולו על הדרכה. מה שכיף בתפקיד הזה, זה שאין שגרת יום - כל יום הוא יום שונה, אני יכולה לקום בבוקר ולגלות שיש לי צניחה חופשית, או שאני הולכת עכשיו לעלות על מסוק. בתפקיד הזה יש מגוון של עבודות ומשימות".

מה התפקיד תרם לכן?

"התפקיד עוזר לי להתמודד עם מצבי לחץ ובעיקר משפר את המיומנויות הדרכה שלי. אני מרגישה היום הרבה יותר בטוחה לעמוד מול קהל וקל לי יותר להתבטא מבעבר" משתפת סמ"ר קאמי.

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

ממגן אסטרטגי לכלבן בחיל האוויר
שיננית פותחת פה