חיל ההנדסה הקרבית

מדריכת הנדסה

בהל"ץ

יחידות חי"ר

קורס צבאי

טירונות

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: נועה ריינה

מערכת אתר מתגייסים


המדריכות בחיל ההנדסה הקרבית מדריכות על רכב קרבי משוריין, מתפעלות ציוד מכני הנדסי ומתעסקות במיקוש וחבלה. רב"ט נועה גלבוע, מדריכה בחיל ההנדסה הקרבית, הכניסה אותנו אל מאחורי הקלעים של האימונים, התרגילים והדרכות הלוחמים אותן היא מעבירה

מה זה אומר להיות מדריכה בחיל ההנדסה הקרבית?

"אני אחראית על הדרכה במדור חבלה. אני מדריכה את הלוחמים על אופן ההתנהלות עם חבלה בשטח. התפקיד כולל התעסקות עם מוקשים, לבנות חבלה וסוגים של מטענים. התפקיד מאוד מעניין ומספק", מספרת ומוסיפה על סדר היום שלה "כל יום הוא משהו אחר - אני חווה המון אקשן, אין יום שהוא משעמם".

"זה תפקיד מאד מגוון. יום אחד אני יכולה להעביר לצוערים בבה"ד 1 שיעורים במסגרת שבוע חבלה שהם עוברים בקורס ויום אחר להדריך לוחמים מחטיבות החי"ר שבאים אל הבסיס שלי, בית הספר להנדסה צבאית (בהל"ץ) כדי ללמוד", היא משתפת.

איך שמעת על התפקיד כמלש"בית?

"הגעתי למיצג החילות יחד עם בית הספר, שם ביקרנו בביתן של חיל ההנדסה הקרבית. ראיתי שם סרטון עם אקשן מטרף והתחלתי להתעניין בתפקיד - קראתי עליו המון ברשת והתייעצתי עם בנות ששרתו בתפקיד", מודה נועה. "מההתחלה ידעתי שאני מכוונת לתפקידי ההדרכה בצבא. יש 2 מחזורי גיוס מדריכות בשנה ובכל מחזור מקבלים כ-30 בנות, לכן קשה להתקבל, אבל הרגשתי שאני חייבת להיות אחת".

תמונה של המרואיינת

איך היה בקורס?

עברתי קורס מדריכות של כמעט 5 חודשים והרגשתי בו מאד מועצמת. עשיתי מסעות, תרגילים ואפילו מסע כומתה. הקורס עזר לי להתבגר ונתן לי המון ביטחון. בקורס מצאתי חברות לכל החיים והרגשתי שיש המון בנות שיכולות להתחבר אליי ודומות לי, כי בסך הכל כולנו מחפשים אנשים עם מאפיינים דומים לשלנו", מספרת רב"ט נועה.

"למדתי שאני יכולה לדחוק את עצמי לקצה גבול היכולת וגם לעבור אותו"

"אני חושבת שהרגע הכי מטורף בקורס ובשירות שלי היה מסע הכומתה. אחרי שעברתי אותו הייתי גאה בעצמי, זה לימד אותי שאני יכולה לדחוק את עצמי לקצה גבול היכולת וגם לעבור אותו. את המסע עברתי עם כל החברות הכי טובות שלי, מה שהוסיף גם את הכיף לחוויה".

ההכשרה נשמעת מאד אינטנסיבית. את זוכרת מה היה האתגר הכי גדול שלך?

"בחודש הראשון היינו מקבלת את הפלאפון שלנו רק פעם או פעמיים בשבוע וזה מאוד קשה. את עוברת המון בכל יום ואין לך מישהו מהבית לשתף אותו, אבל אלו בדיוק הדברים שחישלו אותי", מתוודה נועה ומוסיפה, "כשאת מקבלת כבר את הזמן לבצע שיחות, את לא יודעת מאיפה להתחיל לספר ואת מבינה שהצלחת להתמודד עם הכל לבד".

תמונה של המרואיינת עם חיילות

יש לך טיפים למלש"ביות שעומדות בפני גיוס וחוששות?

"תהיו יותר רגועות, תדעו שהכל מסתדר בסוף. חשוב גם להיות חברותית, כי הבנות שאתכן יהיו משפחה שנייה בשבילכן. תהיו מי שאתן, תבואו עם ראש פתוח והרבה ביטחון. אתן תחשפו לאוכלוסיות שונות בצבא וחשוב לזכור שמה שתלמדו את החיילים ישפיע על התפקוד שלהם בשטח. יש לכן את היכולת להשפיע".

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מש"קית נפגעים: "זכיתי לשרת למען אלו שכבר אינם"
העיניים של המדינה: איך זה להיות תצפיתנית?