טכנאית אופטרוניקה

חיל הים

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: רב"ט נועה ברק ורב"ט גאיה שחר

טכנאיות אופטרוניקה


הן מקצועיות, יסודיות, משתחררות מהצבא עם מקצוע ואף ספינה לא יוצאת לים בלעדיהן: הכירו את טכנאיות האופטרוניקה שאחריות על הציוד האופטי בספינות של חיל הים >

אז מה זה בעצם טכנאית אופטרוניקה?

"אנחנו אחראיות על תחזוק הספינה ודואגות שהיא תהיה מוכנה לצאת לשיט בכל רגע נתון", מספרת רב"ט גאיה שחר, טכנאית אופטרוניקה. "בעצם אנחנו אחראיות על העיניים של הלוחמים בים".

"התפקיד מאד מעניין, והרבה פעמים גם מאתגר, במיוחד כשעולים לתורן", מוספיה רב"ט נועה ברק, "אנחנו אחראיות על כל הציוד האופטי בספינות: משקפות, מצלמות, צגים וכדומה".

איזה הכשרה עוברים בתפקיד?

"שובצתי בתור אלקטרונאית בחיל הים, עשיתי טירונות 02 בבה"ד חיל הים ולאחר מכן שובצתי בתור טכנאית אופטרוניקה ועשיתי קורס אופטרוניקה בבה"ד חיל הים", מפרטת רב"ט נועה. "הטירונות ארכה בערך חודש ולאחר מכן קורס של שלושה וחצי חודשים בו למדתי את הרקע הכללי של אופטרוניקה (אלקטרוניקה ואופטיקה). הגעתי לשטח להתנסות מעשית ובחפיפה - שם באמת הבנתי מה אני צריכה לעשות ויישמתי את כל הבסיס והתאוריה שלמדתי".

איך נראה יום בתפקיד?

"אנחנו מתעוררים בבוקר ובודקים אם יש ביקורות או דברים פתוחים בלו"ז", מסבירה רב"ט נועה, "אם יש ביקורת אנחנו מתחילים להתכונן אליה ועובדים במעבדות, אם באים מהספינות עם תקלות או מתקשרים אנחנו מטפלים בהן. אנחנו מבצעים ביקורת שוטפת של הציוד ומתקנים תקלות באופן יומיומי". רב"ט מאיה מדגישה: "הוא אינטנסבי, 24 שעות ביממה, לומדים המון והוא דורש המון מוטיבציה".

חיילת על ספינה בים

יש תקלה שזכורה לכם במיוחד?

"אני והנגד שלי נקראנו לתקן תקלה באחת הדבורות (ספינה) שנמצאת רק בלב הים", מספרת רב"ט נועה, "עלינו עם הלוחמים להפלגה וזאת הייתה הפעם הראשונה שלי בלב ים על הספינות".

"הייתה לי תקלה 10 דקות לפני שהספינה הייתה צריכה לצאת", משתפת רב"ט גאיה, "עבדנו ממש בלחץ ואינטנסיביות אבל בסוף הצלחנו לתקן את התקלה בזמן המועט שנתנו לנו".

מה אתן אוהבות בתפקיד?

"אני בעיקר אוהבת את האנשים", מסבירה רב"ט גאיה. "יש אווירה טובה, עזרה ההדדית, יש לי הזדמנות לעלות לספינות, לתרנים ולארובות. התפקיד מאפשר לי לחשוב מחוץ לקופסא, וללמוד באופן יום יומי".

"אני מאוד ממליצה לשרת בתפקיד הזה", משתפת רב"ט נועה, "אני מרגישה שהתפקיד נותן לי מלא ביטחון, אני עובדת מול הרבה אנשים, קיבלתי יכולות טכניות ולמדתי מהי מקצועיות. זה ממש משמעותי לדעת שיש לי חלק בכל ספינה, אנחנו לא רואות את זה ביום יום, אבל כשמבהירים לנו את זה - אם לא היינו, ולא היינו בודקות שהכל תקין הלוחמים לא היו מצליחים במשימות שלהם".

 מקצועות האלקטרוניקה בצה"ל (כמו זה לדוגמא) מעניינים אתכם? קראו עוד

הכירו את יעל - אלקטרונאית ימית

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

שיננית פותחת פה
"בסוף ההכשרה הרגשתי שאני יכול לעשות הכל"