מחלקת הנפגעים היא גוף המהווה חלק מרכזי בחיל השלישות, ואמונה על תחום הנפגעים בצה"ל ועל ההדרכה והתורה סביבו. התפקיד העיקרי של המערך הוא ליווי המשפחות השכולות, ובהתאם, גם את ילדי המשפחות השכולות שעתידים להתגייס. צה"ל מעמיד בראש מעייניו את הקשר עם המשפחות השכולות ומגלה התחשבות רבה במלש"בים ממשפחות שכולות.
תפריט נגישות
תפריט נגישות
זכויות וחובות
זכויות מתגייסים ממשפחות שכולות
ההליך הראשון בשרשרת עבור מלש"בים ממשפחות שכולות זהה לכלל המלש"בים והוא הצו הראשון. בנוסף, הם יזומנו לפגישה עם קב"ן. החל משלב זה מערך הנפגעים מלווה את בני המשפחה השכולה בכל תהליך הגיוס לצה"ל ומהווה את הגורם המקשר בינו לבין יחידת מיטב בכלל התחומים - החל ממתן המיונים ועד קבלת השיבוץ.
התנדבות לשירות קרבי
בן למשפחה שכולה שמעוניין להתגייס לשירות קרבי צריך להכריז על התנדבות לתפקיד לוחמה במהלך הצו הראשון. ההתנדבות לשירות מסוג זה מותנית בשיחה עם ראש מדור הנפגעים הספציפי של החטיבה או המערך אליו מתגייס המלש"ב. לדוגמה: אם ברצונו להתגייס לחטיבת גולני, הוא יזומן עם בני משפחתו לשיחה עם ראש מדור הנפגעים בחטיבת גולני.
אם לא קיימת התנגדות, ןבני המשפחה חתמו על הצהרה ואישור לגיוס קרבי - הוא מקבל צו גיוס עדכני. אם בכל שלב בני המשפחה מביעים התנגדות, הם רשאים לשוחח על כך עם ראש מדור הנפגעים בחטיבה - והתהליך ייפסק.
זכויות ת"ש בשירות הצבאי
- בני משפחה שכולה זכאים לליווי שוטף של קצינת הנפגעים - קצינת הנפגעים של החיל/חטיבה או המערך אליו התגייס החייל מלווה אותם באופן אישי ושוטף לאורך כל השירות הצבאי.
- קבלת הת"ש 3 - בני משפחה שכולה המתגייסים לצה"ל זכאים במהלך שירותם הצבאי לשלושה לילות של לינה בביתם בשבוע. חשוב לדעת כי דבר זה אינו פוטר אותם מסגירת שבתות והת"ש 3 לא מחייב שהימים בבית יהיו רצופים.
- יום הזכרון ואזכרות - כראוי, בני משפחות שכולות זכאים בכל תפקיד בו הם משרתים לצאת מהבסיס על מנת להגיע לאזכרות וכמובן שגם ביום הזכרון. חשוב להדגיש כי ימים אלו אינם נחשבים ליום חופש והם אינם יורדים מהמכסה השנתית של החייל אלא הם באים על חשבון המערכת.
חשוב שתדעו שקצינת הנפגעים זמינה בשבילכם תמיד בכל שאלה או בעיה שמתעוררת ותפקידה לדאוג שאתם מקבלים את כל הזכויות המגיעות לכם מתוקף היותכם בני משפחה שכולה.
-
{{item.value}}
{{item.count}}