הצוללת היא כלי שיט בעל חשיבות עליונה לצה"ל ונכס אסטרטגי למדינת ישראל. חשאיותה מקנה לה יכולת פעולה באזורים שאינם נגישים לכלי איסופי או התקפי אחר הקיים בצה"ל. כך תתקבלו לשייטת הצוללות של חיל הים >
תפריט נגישות
תפריט נגישות
המיון המתקדם
המיון לשייטת הצוללות
מאפייני התפקיד
הצוללת היא כלי שיט בעל חשיבות עליונה לצה"ל ונכס אסטרטגי למדינת ישראל. חשאיותה מקנה לה יכולת פעולה באזורים שאינם נגישים לכלי איסופי או התקפי אחר הקיים בצה"ל. כושרה לנשיאת נשק מתוחכם ואמצעים ייחודיים, לצד יכולת הובלת כוחות מיוחדים ומערכות ניווט מדויקות, הופכים את הצוללת לשותפה פעילה במבצעים חשאיים בשטח.
הלוחמים בצוללות מאופיינים בעבודת צוות, קור רוח, עצבי ברזל, יכולת למידה גבוהה, עמידה במצבי לחץ, בגרות נפשית ודבקות במשימה. כל אחד מהלוחמים משפיע ישירות על רמת הצוללת וחיי הצוות כולו. הגיוס ליעד צוללות מתקיים פעמיים בשנה בחודשים ספטמבר/ אוקטובר ואפריל.
פירוט מבדקים
- יום מיון בביתן חיל הים בתל-השומר הכולל מבחנים פסיכוטכניים ופסיכולוגיים.
- סדרת מיון מרוכזת (גיבוש) שמשכה 4 ימים, בבסיס ההדרכה של חיל הים בחיפה או אלו שסיימו ולא עברו גיבושי טיס/ מטכ"ל / שייטת/ חובלים יבצעו גיבושון בן שלושה ימים (אינו כולל מיון פיזי).
*מלש"ב שסיים את הגיבוש או הגיבושון בתוצאת "סיים ולא עבר" זכאי לראיון קבלה ללוחם ימי. - בדיקות רפואיות מיוחדות לצלילה במכון לרפואה ימית של חיל הים.
- ביצוע תחקיר בטחוני.
מסלול ההכשרה לתפקיד
קורס הכשרת הצוללן נמשך 14 חודשים וכולל טירונות ושלושה שלבים: בסיסי, ייעודי והסמכות:
השלב הבסיסי - משכו 23 שבועות. השלב בו לומד החניך את מערכות הצוללת תוך הקניית ערכי הצוללן והכנה לשירות. במהלך הקורס יוסמך למפעיל סירת גומי.
השלב הייעודי - משכו 24 שבועות ובו מתפצלים החניכים למגמות על פי מקצועות הצוללן השונים: מערכות נשק, גילוי וניווט, גילוי תת מימי (סונאר), השטה, הנעה ובקרה.
שלב ההסמכה - משכו 9 שבועות. בשלב זה מביא החניך לידי ביטוי את הידע שצבר במהלך הקורס בהפלגות בצוללת לטובת הסמכתו כאיש צוות בצוללת ומפעיל בים.
המועמדים שיתקבלו לקורס צוללן יחויבו לחתום 42 חודשי שירות מתום ההכשרה.
-
{{item.value}}
{{item.count}}