בין אם זהו הילד הראשון שלכם שמתגייס לצבא ובין אם לא, אתם בוודאי מבינים שמדובר בצעד גדול ומרגש בחייו ובחייכם. תקופת התיכון הסתיימה, ואת לחץ המבחנים והעבודות יחליפו בקרוב השמירות והמשימות הצבאיות השונות. כשהילד שגידלתם יעלה על האוטובוס לטירונות, ייפתח בפניו עולם חדש ושונה מזה שהיה רגיל אליו עד היום. אז מהו מקומכם כהורים בכל התהליך? כמה עצות:
תפריט נגישות
תפריט נגישות
גיוס
הילד שלי מתגייס, מה עושים?
3 דקות קריאה
טיפים
-
להיות הורים מעורבים, אבל לא מתערבים
כהורים, קיים בנו צורך תמידי לגונן על ילדנו ולעמוד לצדו. זהו דבר טבעי ומובן. לכן, חשוב שתהיו שם בשביל ילדכם ותתמכו בו במהלך תהליך הגיוס. למרות זאת, זכרו כי ילדכם רכש מכם כלים להתמודדות עם העולם החיצון, ולכן כדאי שתתנו לו להתנהל בעצמאות מול הגוף הצבאי.
התערבותכם עלולה להלחיץ, להוריד מתחושת הביטחון שלו, וכן גם להפחית מהעצמאות שלו - דבר שעלול להתבטא בתחושה מוטעית כי הוא הולך להיות חלק מגוף שרק הוריו יודעים להתנהל מולו. היו מעורבים בכל צעד וצעד, תנו עצות, העלו את המוטיבציה, הקשיבו ושתפו ברגשותיכם - אך אל תעשו את מה שהילד יכול לעשות בעצמו. -
לא לייצר בטעות או במכוון השוואה או תחרות סמויה
משפטים כמו: "בתקופתי להיות לוחם הייתה זכות", "כשאחיך היה בצבא.." או "ידעת שהבן של נורית התגייס לסיירת מטכ"ל?" יותר מזיקים מאשר מועילים.
השוואות וסיפורים על הצבא יכולים להיות כלי לשיתוף חיובי להעלאת המוטיבציה. הקפידו לפתוח בפני הילד נקודות מבט שונות, אך היזהרו מטון מתנשא או מהשוואה לאנשים שלטעמכם תרמו יותר. כל מסלול שילדכם יבחר הוא טוב, קבלו אותו ותמכו בו. -
הפכו את יום הגיוס לחוויה
לא האמנתם שהיום הזה יגיע כל כך מהר, נכון? זכרו שילדכם מתרגש לא פחות מכם, גם אם לפעמים הוא אינו מראה זאת. אל תתרגשו מהתפרצויות זעם או מרצון להיות לבד לקראת תקופת הגיוס, מדובר בתופעה טבעית - הישארו רגעים ושלווים.
בררו מבעוד מועד מי הוא רוצה שילווה אותו ליום הגיוס, הזמינו את חבריו ואת המשפחה ועשו לו שמח וטוב על הלב. בשום אופן אל תתנו ליום הזה להפוך למוקד לחץ עבור הילד. קחו הכל בקלות, ושלחו אותו לצבא בחיוך גדול ועם הרבה חיבוקים וביטחון. -
זמינות זה שם המשחק
זכרו כי במהלך הטירונות החיילים אינם רשאים להשתמש בטלפון הנייד מלבד בשעת הט"ש (טרום שינה), שנמשכת בדרך כלל כ-45 דקות. כדאי שתשאירו את הטלפון פתוח ותהיו מוכנים וזמינים לקבל מילדכם שיחה בערב. עודדו אותו, הקשיבו לסיפוריו ואל תתנו לו להרגיש לבד.
גלו הבנה, גם אם ילדכם יבחר שלא להתקשר. הטירונות הינה אינטנסיבית ויש הבוחרים להפיג את המתח בזמן עם עצמם, בשמיעת מוזיקה, בשיתוף חברים ועוד. במקרה כזה מומלץ לשלוח לילד הודעות קלילות ומעודדות ולתת לו את המרחב והזמן לעצמו.
אין ספק שילדכם יוצא לדרך חדשה. הכינו אותו אליה בעזרת תמיכה, זמינות וקשב לדילמות הלגיטימיות שלו. היו פתוחים לשמוע על רגשותיו ועל הקשיים והלבטים שהוא חווה, אך העניקו לו את התחושה שהוא יכול להתמודד בעצמו ולא זקוק לכם שתפתרו לו את כל הבעיות.
ילדכם עומד בפני חוויה משמעותית ביותר. לוו אותו והיו שותפים - ככה ירוויחו שני הצדדים.
-
{{item.value}}
{{item.count}}
{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם
תגיות
כל מה שצריך לדעת על שרשרת החיול
איך נקבע מועד הגיוס שלי?