כדי להיות שוטר צבאי תצטרכו לעבור הסמכה בחדרי ההדמייה החדשים שנבנו בעיר הבה"דים. חוץ מהחדרים, גם היחס האישי ושיטת הלימוד השתנו. אז איך נראה מעבר גבול באמצע עיר הבה"דים? התמונות בכתבה
תפריט נגישות
תפריט נגישות
משטרה צבאית
מחסום, כלא וחדר חקירות בעיר הבה"דים
הטירונות של חיל המשטרה הצבאית אורכת כחודש וחצי, בה לומדים את הסמכת השיטור תוך כדי טירונות 02 רגילה. בסופו של דבר כולם מקבלים את תעודת השוטר הצבאי, אבל כל אחד יוצא בסוף הטירונות לקורס אחר. את ההכשרה עוברים בבה"ד 13, בסיס ההדרכה של חיל המשטרה הצבאית, שהיה גם הבה"ד הראשון שעבר לעיר הבה"דים.
"השיבוץ אותו מקבלים המלש"בים הוא לתפקיד שוטר צבאי, אך כל אחד ממשיך לקורס לאחד ממקצועות החיל. במהלך הטירונות, אנחנו (המפקדים) מעבירים מיונים ומתאימים לכל אחד תפקיד", מספרת רב"ט עדן ביבי, מ"כית (מפקדת כיתת טירונים) בפלוגת השוטרים.
איך נראית ההכשרה בחיל?
בבה"ד קיימות כיתות לימוד ייעודיות. לכל תפקיד יש כיתת הדמיה לסיטואציות אמתיות מהיום-יום: כיתה שמדמה מחסום, כיתת בלשים, כיתה שמדמה כלא ועוד חללים נוספים שמתחלפים בהתאם לצורך עם תפאורה ואביזרים. בכל אחת מהכיתות ניתן לצלם ולהקליט את הסימולציה ולאחר מכן גם לצפות בה. "ההכשרות כאן מאוד מגוונות, זה חיל מעניין ומרתק. בכל תפקיד אתה קם בבוקר ולא יודע למה לצפות באותו היום", מגלה מפקד בה"ד 13, סגן אלוף (סא"ל) יובל שינקין.
"במשטרה הצבאית יש גם אפשרויות פיתוח", מפרט סא"ל יובל, "יציאה לקורסי פיקוד ומ"כים, קורסי המשך, והשלמות קצונה. אני מבטיח לכם חוויית שירות מעניינת בה תרכשו חברים מדהימים לחיים. החיל יתרום לכם יותר ממה שאתם חושבים".
מעבר לכיתות, מה השינוי באחד על אחד?
"אנחנו דואגים, למרות הדיסטנס והמשמעת הגבוהה, לתת לחייל חוויה אישית", מבהיר סא"ל יובל, "ההתחלה היא תמיד קשה וזה אחד האתגרים שלנו כמפקדים. הכל מתחיל הרבה לפני ההגעה לבה"ד, אנחנו יוצרים קשר עם המתגייסים לחיל כשבועיים לפני הגיוס, עורכים ביקורי בית ומורידים את החששות והפחדים. כבר בדרך לבה"ד, צופים המתגייסים בסרטונים על הבה"ד ומתחילים למלא שאלונים אישיים בזמן הנסיעה".
"השבוע הראשון הוא שבוע הקליטה, בו פוגשים את הסגל ונציגים מהחיל", מסבירה רב"ט עדן. "בשבוע השלישי מתקיים עידוד לקורסים השונים, ומפקדי הקורס באים להעביר שיעורים שונים. החיילים מסיירים גם בבסיסים שונים, כמו בסיס בית ליד וכלא 4, שם הם פוגשים חיילים בתפקיד".
"חייל לא ילך לישון בלילה בלי שהוא דיבר עם המ"כ האישי שלו", מפרט סא"ל יובל על היחס, "המטרה היא לעזור להם בתהליך המורכב של המעבר מאזרח לחייל וגם לדעת להתאים להם את המקצוע שיהיה הכי נכון עבורם". רב"ט עדן מוסיפה: "החיילים מספרים לי מה עבר עליהם באותו היום ועל החיים האישים שלהם. אני יכולה להגיד שאני יודעת הכל על החיים שלהם, החל מבאיזה חדר הם גרים בבית ועד כמה חברים מהתיכון יש להם".
התרשמנו? בהחלט.
-
{{item.value}}
{{item.count}}