עם סיום הכשרה תתחילו את התפקיד אליו שובצתם בבסיסכם החדש. איך פונים למפקדים? עם מי אפשר להתייעץ? מה לעשות בתור התחלה? כדי שתרגישו הכי מוכנים שיש אספנו לכם את כל הטיפים שירגיעו אתכם להמשך השירות
תפריט נגישות
תפריט נגישות
אל תהיו "צעירים"
הפז"ם דופק: 5 טיפים לשירות הצבאי
-
אל תרגישו "צעירים"
כשתגיעו לתפקיד שלכם, ככל הנראה יהיו חיילים שישרתו יחד איתכם והפז"ם שלהם יהיה גדול משלכם, כלומר, הם התגייסו לפניכם. אל תשכחו שגם הם היו באותו שלב בשירות כמוכם, אז אל תפחדו לשאול שאלות - על צה"ל, על היחידה ועל התפקיד עצמו. תלמדו מהם, כי הם יותר מנוסים מכם ויכולים לעזור לכם בשירות.
-
ידאגו לכם גם בבסיס ובתפקיד החדש
אל תפחדו להגיע לתפקיד החדש ללא כלים המתאימים. לאורך כל השירות יהיו לכם מפקדים אליהם תוכלו לפנות בכל נושא. בנוסף, החוקים המטכ"ליים חלים על כל השירות, למשל, תהיו מחויבים לקבל הפסקת צהריים או את שעות השינה המטכ"ליות. בבסיסכם החדש תקבלו את כל מה שנדרש מכם להיות משויכים לאותו המקום - תג יחידה, סיכה, כומתה ועוד וגם את הציוד הנדרש לתפקיד, בין אם כרטיס כניסה לבסיס ובין אם נשק המתאים לתפקיד.
-
זה קצת שונה מטירונות
כבר לא תהיה לכם שעת ט"ש (שעת טרום שינה) ולא תצטרכו לפנות למפקדים ב"הקשב המפקד", אלא בשמם הפרטי. תידרשו לבצע את כל מה שלמדתם וזה הזמן האמיתי לממש את החומר בתפקיד. מעכשיו תהיו יותר עצמאיים לכן השתדלו לנהל את הזמנים שלכם בצורה האידאלית לתפקיד.
-
ברוכים הבאים
חלקכם תשרתו בבסיס אחר מהבסיס בו עברתם את הטירונות או הקורס, לכן חשוב שתכירו את כל הבסיס ואת דרכי ההגעה אליו. תשאלו את יושבי הבסיס הוותיקים על כל דבר שאתם צריכים וטיילו בבסיס בפעמים הראשונות כדי להכיר את כל המקומות.
-
היי! נעים להכיר
את האנשים שאיתם אתם משרתים תראו בכל יום וכנראה גם תבלו איתם את רוב הזמן שלכם בשירות הצבאי. תשתדלו להתחבר אליהם ולצבור חוויות - כך תהפכו את השירות שלכם למעניין וחוויתי. בנוסף, תוכלו להרגיש שיש מישהו שתמיד תוכלו לשתף אותו בכל מה שקורה לכם בשירות וגם יוכל להזדהות ולהבין.
-
{{item.value}}
{{item.count}}