הראיון הפסיכוטכני= הפעם הראשונה שבה מלש“בים פוגשים חיילים בצה“ל. הראיון הוא לא עוד תחנה בהליך המיון, אלא רגע מכונן שמלווה את המלש"בים ומשפיע להם על כל השירות בצה"ל. סג“מ יעל, קצינה במערך, סיפרה לי קצת על השירות שלה והצטרפה אלינו גם אמה של יעל- דפנה, שבעבר שירתה גם היא כמראיינת פסיכוטכנית וסיפרה לנו על השירות שלה מנקודת מבטה.
תפריט נגישות
תפריט נגישות
ראיון עם שני דורות במערך הפסיכוטכני
עצה מאמא
סג"מ יעל, החלה את שירותה כמראיינת במערך הפסיכוטכני וכיום משמשת כקצינה האחראית על המראיינים, מלווה אותם באופן מקצועי ויומיומי. הדרך שלה לתפקיד הייתה מקרית, למרות שירותה של דפנה- אמה. מהר מאוד גילתה עד כמה השירות במערך יכול להיות מספק. ”כשהגעתי למערך, חשבתי שזה פשוט עוד תפקיד. אבל במהלך השירות הבנתי שמדובר בהרבה יותר מזה. זאת לא רק עבודה, אלא מקצוע, שיש בו השפעה על חיים של אנשים".
יעל מספרת שאחרי הטירונות, עוברים הכשרה בת שלושה חודשים בעיר הבה“דים, שם לומדים את המקצוע, לאחר מכן, מתחילים ליישם. "בכל יום, אחרי ההכשרה, כל מראיין מבצע מספר ראיונות וכותב מסקנות שנועדו למיין ולהתאים את המלש״בים לתפקידים. ”צריך לדעת להקשיב ולא רק לשמוע". אומרת יעל.
דפנה, אמה של יעל, מספרת בחיוך על החיבור המיוחד בינהן שהתחזק בזכות השירות. ”התפקיד שלי בשירותי הצבאי לימד אותי להקשיב לעומק ולא למהר להגיב, להיות סקרנית ולשים לב לפרטים הקטנים". בימים אלו, כשהבת שלה ממשיכה את דרכה, היא מרגישה גאווה גדולה.
יעל מוסיפה: ”אני מתייעצת איתה ומרגישה שהיא מבינה בדיוק מה עובר עליי. היא תמיד אמרה לי שהקשבה וסקרנות הם המפתחות להצלחה, ואני לוקחת את זה איתי כל יום".
יעל מספרת שבעקבות השגרה הנוכחית קיימים אתגרים חדשים בתפקיד. יש מלש“בים שמגיעים עם חששות ותחושת אי-ודאות, שזה קיים תמיד אבל התעצם במיוחד בזמן הלחימה. ”שומעים הרבה סיפורים והתפקיד הוא להיות האוזן הקשבת, בתור מאבחן, צריך להיות פתוח להקשיב לכל מלש"ב, זאת הרבה אחריות על הכתפיים"
דפנה, אמה, נזכרת באותן תחושות מהשירות שלה: ”שומעים כל כך הרבה סיפורים ואנחנו הגורם שנמצא שם כדי להקשיב ולהבין, זאת אחריות גדולה להיות הדמות הראשונה שהם רואים בצה“ל". הן מספרות שהמערך הפסיכוטכני מציע מסלולי פיתוח המאפשרים לכל חייל להתקדם במערך לתפקידים בכירים יותר כמו קצינים, מפקדי קורס, מפקדי ראיונות, ותפקידים נוספים במערך
לדור הבא של המראיינים: אם אתם מחפשים שירות עם משמעות, להרגיש מהי אחריות אמיתית, זה המקום בשבילכם. "זה נתן לי הזדמנות לעזור ולהשפיע על דור העתיד של צה“ל". אנחנו הגורם הראשון שהמלש“בים פוגשים בצה“ל, והמטרה שלנו היא לתת להם תחושת ביטחון והתחלה טובה כמה שאנחנו יכולים". מוסיפה יעל.
בהצלחה לכל מתגייסי המערך הפסיכוטכני ותתכוננו להעביר את התפקיד גם לדור הבא שלכם ;)
-
{{item.value}}
{{item.count}}