מאחזקת מצנחים

צנחנים

אנשים סימנו כי המידע עזר להם

מאת: מושיקו פסח

מערכת אתר מתגייסים


העבודה שלהן פיזית, דורשת ריכוז והתמדה ברמה הכי גבוהה שיש, תפקידן מלווה באחריות גדולה ובזכותן הצנחנים שלנו חוזרים הביתה בריאים ושלמים - הכירו את מאחזקות המצנחים. ישבנו לשיחה עם רב"ט אילנה יחיאלי, סמלת מחלקה של מאחזקות מצנחים, שנתנה לנו הצצה מקרוב לתפקיד הכל כך חשוב>

מביטה קדימה

"כשקיבלתי את הודעת השיבוץ שלי לתפקיד מאחזקת מצנחים הייתי מאוד מבולבלת", מספרת רב"ט אילנה יחיאלי, סמלת מחלקה של מאחזקות מצנחים. "שמעתי מחברים כל מיני סיפורים על התפקיד, חלקם לא היו חיוביים, אבל אני אדם מאוד אופטימי. אמרתי לעצמי שלא כל מה שרע לאחרים רע בשבילי ובאתי עם ראש פתוח כדי לנסות ולהצליח".

גיליתי יכולות וכוח רצון אדיר שלא ידעתי שקיימים בי 

"אני לא אשקר, בהתחלה היה לי קשה", מספרת אילנה. "העבודה הייתה מאוד מאתגרת עבורי, לא הבנתי לאן הגעתי ומה לעשות. לקח לי זמן לפתח את הכוח הפיזי שדרוש לתפקיד, והייתי צריכה ללמוד המון חומר עיוני שזה משהו שלא הייתי רגילה אליו. בסופו של דבר גיליתי יכולות וכוח רצון אדיר שלא ידעתי שקיימים בי".      

"החברות פה זה מה ששינה הכל", מסבירה אילנה יחיאלי. "האווירה פה תמיד טובה ונעימה לעבודה, כולן חברות של כולן ועוזרות אחת לשנייה - זה דבר שמשרה בך ביטחון כשאת יודעת שיש לך על מי להישען. הביטחון הזה זה מה שנתן לי את הכוח להתקדם פה. אני התחלתי כמאחזקת, התקדמתי למבקרת, לאחר מכן הדרכתי קורס ועכשיו אני סמלת מחלקה".

מאחזקות מצנחים - מה זה אומר?

מאחזקות המצנחים אחראיות על קיפול המצנחים ותחזוקם לאחר הצניחה - כדי שיהיו תקינים וכשירים לצניחות הבאות. עבודתן כוללת בדיקה מקיפה של כל מצנח לאחר הצניחה, טיפול במצנח (אם יש תקלות) וקיפולו כדי שיהיה מוכן לצניחה נוספת.

"ההקפדה על הבטיחות פה מאוד חשובה" מסבירה אילנה. "כל בוקר מתחיל בתדריך בטיחות בו עוברים על כל נהלי העבודה. למרות שכל יום עוברים את אותו התדריך - החשיבות שלו לא יורדת. בסופו של יום אנחנו אחראיות על בטיחות הצנחנים".

עבודתן של מאחזקות המצנחים מחולקת לשלוש מחלקות: מחלקת המצנחים החופשיים (קיפול מצנחים המיועדים לצניחה חופשית), מחלקת המצנחים האוטומטיים (קיפול מצנחים המיועדים לצניחה אוטומטית - בה רוב החיילים צונחים) והמתפרה (טיפול במצנחים לא תקינים). כל חיילת משובצת למחלקה שלה בסוף ההכשרה. 

הסיטואציה שבה אני אחראית על עצמי ועובדת קשה כדי להצליח - ביגרה אותי מאוד

לעולם לא מרימה ידיים

"חלק קשה בשירות שזכור לי במיוחד הוא הקורס", מספרת לנו אילנה. "את נפגשת פעם ראשונה עם מידע שאין לך בו שום עבר או ידע קודם. אני בן אדם שקשה לו לשבת וללמוד, והמקצועיות של המפקדים עזרה לי מאוד. הסיטואציה שבה אני אחראית על עצמי ועובדת קשה כדי להצליח בתפקיד כל כך חשוב ביגרה אותי מאוד".

"בקורס לא נתנו לנו מקום לספקות או שאלות: התחלנו בלמידה עיונית על המצנח, עברנו על כל חלק בו ולמדנו כיצד הוא עובד, ורק לאחר שהכרנו את כל חלקי המצנח בצורה הכי מקצועית שיש התחלנו להתאמן על הקיפול עצמו. בסופו של דבר, כדי להיות מקפלת מוצלחת את צריכה להבין מה את עושה".

"הקיפול היה אתגר בפני עצמו", מסבירה אילנה. "העבודה הזאת לא קלה מבחינה פיזית. בהתחלה הקיפול היה לי קשה, אבל לא ויתרתי - המפקדים הסבירו לנו שכל אחת מתקשה בהתחלה, וזה טבעי ובסדר, וכוח פיזי ומיומנות בתחום זה דבר שנרכש לאורך זמן. במבט לאחור אני מבינה שהם צדקו".

הבנות במחלקה הן כמו משפחה

"אני הדרכתי קורס לפני חודשיים. החיילות באו לקורס בגישה מאוד שלילית, ובאיזשהו מקום ראיתי בהן את עצמי. סיפרתי להן את החוויה האישית שלי, והיה לי חשוב להראות להן שבמקום הזה אפשר תמיד להתקדם - בדיוק כמוני. הסברתי להן שהבנות במחלקה הן כמו משפחה, אף אחת לא תתן לך להיות לבד או לקפל מצנח כשאת בחוסר ודאות".

מאחזקות מצנחים לעתיד? זה בשבילכן!

"התפקיד הזה מלווה באחריות גדולה, העבודה דורשת כוח פיזי שנרכש עם הזמן, וידע נרחב בכל החומר הנדרש, אבל הוא מקנה לך חברות אמיתיות וצוות שתמיד יהיה שם בשבילך לכל שאלה. בנוסף, התפקיד נותן לך הזדמנות להתקדמות אישית ומקצועית, וסיפוק אדיר כשאת יודעת שאת עושה את העבודה בצורה הכי מוצלחת שלך בשביל הבטיחות והביטחון של מישהו אחר".

  • {{item.value}}
    {{item.count}}

{{counter}} אנשים סימנו כי המידע עזר להם

הצצה ליום בחיי שוטר במוקד 100
מעבדנית רפואית: עם היד על הדופק